Telecí váleček sous-vide marinovaný v růžovém pepři a bylinkách, těstoviny casarecce s chřestovým pestem a parmazánem
Wine Wellness Hotel Amande

Wine Wellness Hotel Amande
Ingredience na 4 porce:
- 600 g telecí váleček
- 150 g zeleného chřestu
- 80 g tvrdého sýru parmazánového typu
- 20 g mandlí
- 100 ml olivového oleje
- sůl, maldonská sůl
- růžový pepř
- čerstvý rozmarýn a tymián
- čerstvé casarecce (těstoviny tvaru S)
Postup:
Nejprve si důkladně omyjeme a očistíme zelený chřest. Nakrájíme ho na menší kousky a v mixéru ho společně s parmazánem, mandlemi, solí a extra panenským olivovým olejem rozmixujeme do hladkého pesta.
Telecí váleček zbavíme blan a naložíme do marinády z drceného růžového pepře, čerstvého tymiánu a rozmarýnu. Takto připravené maso vložíme do vakuovacího sáčku a ve vodní lázni (sous-vide) vaříme při teplotě 52°C po dobu 14 hodin.
Mezitím si uvaříme těstoviny al dente. Scedíme je a ihned promícháme s připraveným chřestovým pestem a trochou strouhaného parmazánu.
Na talíři pak těstoviny doplníme hoblinkami tvrdého sýru a několika tenkými plátky pomalu vařeného telecího válečku, které posolíme maldonskou solí.