Telecí váleček sous-vide marinovaný v růžovém pepři a bylinkách, těstoviny casarecce s chřestovým pestem a parmazánem

Wine Wellness Hotel Amande

Telecí váleček sous-vide marinovaný v růžovém pepři a bylinkách, těstoviny casarecce s chřestovým pestem a parmazánem

Wine Wellness Hotel Amande

Ingredience na 4 porce:

  • 600 g telecí váleček
  • 150 g zeleného chřestu
  • 80 g tvrdého sýru parmazánového typu
  • 20 g mandlí
  • 100 ml olivového oleje
  • sůl, maldonská sůl
  • růžový pepř
  • čerstvý rozmarýn a tymián
  • čerstvé casarecce (těstoviny tvaru S)


Postup:

Nejprve si důkladně omyjeme a očistíme zelený chřest. Nakrájíme ho na menší kousky a v mixéru ho společně s parmazánem, mandlemi, solí a extra panenským olivovým olejem rozmixujeme do hladkého pesta.

Telecí váleček zbavíme blan a naložíme do marinády z drceného růžového pepře, čerstvého tymiánu a rozmarýnu. Takto připravené maso vložíme do vakuovacího sáčku a ve vodní lázni (sous-vide) vaříme při teplotě 52°C po dobu 14 hodin. 

Mezitím si uvaříme těstoviny al dente. Scedíme je a ihned promícháme s připraveným chřestovým pestem a trochou strouhaného parmazánu. 

Na talíři pak těstoviny doplníme hoblinkami tvrdého sýru a několika tenkými plátky pomalu vařeného telecího válečku, které posolíme maldonskou solí.