Šafránové rizoto s krevetami
Roman Paulus

Roman Paulus
Ingredience na 4 porce:
- 8 ks krevet
- 150 g rýže Arborio
- 50 ml suchého bílého vína
- 350 ml rybího vývaru
- 50 g šalotky
- 20 g čerstvého másla
- 10 g parmezánu
- šafrán
- Sůl, česnek, čerstvé bylinky, olej
Postup:
Šalotku zpěníme na rozpáleném oleji, přidáme rýži a orestujeme. Poté přidáme bílé víno a šafrán a necháme vyvařit, postupně podléváme vývarem. Vaříme na mírném ohni za stálého podlévání 15-18 minut, rýže musí zůstat al dente. Před podáváním zjemníme čerstvým máslem, dochutíme a dokončíme parmezánem.
Krevety opečeme z obou stran. Hotové rizoto zdobíme opečenou krevetou, šafránem chřestem a bylinkami.