Šafránové rizoto s krevetami

Roman Paulus

Šafránové rizoto s krevetami

Roman Paulus

Ingredience na 4 porce:

  • 8 ks krevet
  • 150 g rýže Arborio
  • 50 ml suchého bílého vína
  • 350 ml rybího vývaru
  • 50 g šalotky
  • 20 g čerstvého másla
  • 10 g parmezánu
  • šafrán
  • Sůl, česnek, čerstvé bylinky, olej

 

Postup:

Šalotku zpěníme na rozpáleném oleji, přidáme rýži a orestujeme. Poté přidáme bílé víno a šafrán a necháme vyvařit, postupně podléváme vývarem. Vaříme na mírném ohni za stálého podlévání 15-18 minut, rýže musí zůstat al dente. Před podáváním zjemníme čerstvým máslem, dochutíme a dokončíme parmezánem.

Krevety opečeme z obou stran. Hotové rizoto zdobíme opečenou krevetou, šafránem chřestem a bylinkami.