Risotto s bílým chřestem, foie gras s parmazánovou strouhankou

Martin Kortus

Risotto s bílým chřestem, foie gras s parmazánovou strouhankou

Martin Kortus

Ingredience:

  • 150 g Vialone nano
  • 50 ml bílé víno
  • sůl, pepř černý
  • 50 ml olivový olej
  • 100 g foie gras
  • 60 g parmezán strouhaný
  • 40 g máslo
  • 120 g bílý chřest
  • 1 ks šalotka
  • 2 plátky chleba 

 

Postup:

Na olivovém oleji lehce zpěníme šalotku, zahřejeme rýži a zalijeme vínem. Po odpaření alkoholu necháme zarestovat s pokrájeným očistěným chřestem a přivedeme k varu ve vodě či vývaru. Rýži vaříme až bude al dente a  přidáme máslo, parmezán a olivový olej a na větší kousky pokrájene foie gras. Vše vymícháme do krémové emulze. Chlebovou strouhanku uděláme z nakrájeného chleba, který smícháme s parmezánem, rozpuštěným máslem a solí s pepřem.

 

Pozn. Foto ilustrační.