Risotto s bílým chřestem, foie gras s parmazánovou strouhankou
Martin Kortus

Martin Kortus
Ingredience:
- 150 g Vialone nano
- 50 ml bílé víno
- sůl, pepř černý
- 50 ml olivový olej
- 100 g foie gras
- 60 g parmezán strouhaný
- 40 g máslo
- 120 g bílý chřest
- 1 ks šalotka
- 2 plátky chleba
Postup:
Na olivovém oleji lehce zpěníme šalotku, zahřejeme rýži a zalijeme vínem. Po odpaření alkoholu necháme zarestovat s pokrájeným očistěným chřestem a přivedeme k varu ve vodě či vývaru. Rýži vaříme až bude al dente a přidáme máslo, parmezán a olivový olej a na větší kousky pokrájene foie gras. Vše vymícháme do krémové emulze. Chlebovou strouhanku uděláme z nakrájeného chleba, který smícháme s parmezánem, rozpuštěným máslem a solí s pepřem.
Pozn. Foto ilustrační.