Chřest s pikantní jahodovou omáčkou

Martin Kortus

Chřest s pikantní jahodovou omáčkou

Martin Kortus

Ingredience: 

  • 70 g loupaných mandlí
  • 70 g cibule ( šalotku )
  • 30 g másla
  • 280 g čerstvých jahod 
  • 200 g zakysané našlehané smetany cremé fraich
  • 30 g medu
  • 600 g bílého chřestu
  • Sůl, pepř

 

Postup:

Mandle nasekáme na jemnější kousky. Cibuli nakrájíme na menší kousky a lehce zarestujeme na másle. Přidáme na půlky nakrájené jahody a ručním mixérem rozmixujem. Do směsi přidáme nasekané mandle, zakysanou smetanu, med, sůl, pepř a důkladně vše promícháme a dochutíme. 

Bílý chřest pomocí škrabky dvakrát oloupeme a zbavíme silné slupky. Očištěný chřest krátce povaříme v osolené vařící vodě a naservírujeme na teplý talíř.

Část chřestu přelijeme jahodovou omáčkou a zbytek dáme do misky a servírujeme společně na talíři.

 

Pozn. Foto ilustrační.