Chřest s pikantní jahodovou omáčkou
Martin Kortus

Martin Kortus
Ingredience:
- 70 g loupaných mandlí
- 70 g cibule ( šalotku )
- 30 g másla
- 280 g čerstvých jahod
- 200 g zakysané našlehané smetany cremé fraich
- 30 g medu
- 600 g bílého chřestu
- Sůl, pepř
Postup:
Mandle nasekáme na jemnější kousky. Cibuli nakrájíme na menší kousky a lehce zarestujeme na másle. Přidáme na půlky nakrájené jahody a ručním mixérem rozmixujem. Do směsi přidáme nasekané mandle, zakysanou smetanu, med, sůl, pepř a důkladně vše promícháme a dochutíme.
Bílý chřest pomocí škrabky dvakrát oloupeme a zbavíme silné slupky. Očištěný chřest krátce povaříme v osolené vařící vodě a naservírujeme na teplý talíř.
Část chřestu přelijeme jahodovou omáčkou a zbytek dáme do misky a servírujeme společně na talíři.
Pozn. Foto ilustrační.