Wine Wellness Hotel Amande (Hustopeče)

Při sestavování menu nechodíme pro inspiraci daleko, rozhlížíme se kolem sebe a vybíráme ze surovin typických pro tento kraj a roční období.
Poctivá a chutná jídla připravená z lokálních a sezónních surovin. Domácí dezerty od naší cukrářky i skvělá vína od jihomoravských vinařů.
Při sestavování menu nechodíme pro inspiraci daleko, rozhlížíme se kolem sebe a vybíráme ze surovin typických pro tento kraj a roční období. Ochutnejte třeba čerstvé ryby z Pohořelic nebo sýry z farmy kousek pod Pálavou.
Umístění v gastro průvodci Gourmet jižní Morava mezi 8 nejlepšími restauracemi na jižní Moravě.
Na jejich pokrmy se můžete těšit v sobotu a v neděli.
Nabídka restaurace pro Slavnosti 2025:
Předkrm:
Chleba Brno s naší škvarkovou nebo tvarůžkovou pomazánkou, chřestové pesto a křupavá cibulka
Polévka:
Krém z barevného chřestu, kokosové mléko, citronová tráva, crème fraîche s mikrobylinkami
Pálava | 2024 | polosuché | pozdní sběr | Vinařství Roman Komarov
Hlavní chody:
Presovaný vepřový bok z přeštického prasete, demi glace s jablečným ciderem, bramborové pyré s chřestem, chřestovo-mandlový crumble
Pálava | 2023 | výběr z hroznů | suché | Polivka Winery
Telecí váleček sous-vide marinovaný v růžovém pepři a bylinkách, těstoviny casarecce s chřestovým pestem, tvrdý sýr z farmy Kroupa
Ryzlink vlašský OAK | 2023 | suché | výběr z hroznů | Vinařství Kněží hora
Caesar salát s cizrnovou majonézou, lososový gravad lax s bylinkami a citrusy, čerstvý chřest a cizrnové krutony
Rulandské šedé | 2022 | suché | výběr z hroznů | Vinné sklepy Maršovice
Dezert:
Naše brownies, medový chřest, vanilková sůl, čerstvé jahody, 24" zlato
Tramín červený | 2018 | polosuché | moravské zemské | Rodinné vinařství u Samsonů